Leximi

S’kishte para që t’i blinte këpucët e reja/ Shitësja bën gjestin e madh për të varfërin

Një blerës hyri ne dyqan por ishte shume i varfer dhe nuk kishte aq shume para sa per te blere nje pale kepuce. Kjo ngjarje ndodhi në një dyqan këpucësh kur ate dite u fute brenda nje njeri i varfer me rroba te vjetra dhe me pandofla pa kepuce.

Njeriu i varter ishte rreth te dyzetave dhe i pelqenin nje pale atlete qe kushtonin rreth 32 dollar.

“Ju mund të shihni se ai duket i lodhur, dhe punon punë të re.nda,” tha shitesja. Rexel mori paratë e fituara me vë.sht.irësi dhe filloi të llogarisë të gjitha parate që ai kishte. Për fat të keq, ai e kuptoi se nuk kishte mjaftueshëm për të blerë një palë këpucë.

Në këtë moment, shitesja e pa dhe u afrua ta ndihmoj. Ajo zbuloi se njeriu i varfër ka kursyer për të blerë një palë atlete dhe se nuk mund ta plotesonte shumen e plote. Kur shitesja e kuptoi qe ai nuk kishte mundesi vendosi qe ti fus nga xhepi i vete per te ndihmuar njeriun e varfer. Njeriu i varfer u gezua shume dhe filloi te buzeqesh ai kishte shume nevoj per nje pale kepuce te reja dhe te bukura. Ne fund ai falenderoi shitesen: Zoti ju bekoftë shpresojmë dite te bukura dhe per ju! I gezuar ai doli nga dyqani dhe filloj te ece dhe kembet i kishte te ngrohta.

MË TË LEXUARAT

To Top