Lajme

Të mbyllur edhe në gusht, ja kur mund të hapen kufijtë për shqiptarët/ BE merr vendimin

Shqiptarët rrezikojnë të mbeten të izoluar, të paktën edhe gjatë dy javëve të para të gushtit dhe me shumë mundësi gjatë gjithë verës.

Avion Express re-enters airfreight market with cargo-only flight ...

Të dhënat e fundit japin pak shpresë, që BE të ndryshojë vendimin pas dy ditësh, për hapjen e kufirit më 1 gusht. Madje BE po zgjeron izolimin, pas përjashtimit të Serbisë dhe Malit të Zi, për vendet e saj anëtare. Rastet në rritje, në Spanjë, kanë detyruar disa vende të vendosin bllokimin e lëvizjeve të ndërsjella me iberikët.

Sipas të dhënave zyrtare për të gjitha vendet, Shqipëria ka rregjistruar në total 4,997 raste pozitive me Covid-19. Vetëm në 24 orët e fundit në vendin tonë janë prekur 117 persona. Në total, 148 vetë kanë humbur jetën që nga fillimi i pandemisë, 4 prej të cilëve në 24 orët e fundit.

avion - PO.al

Ritmi në rritje si për Shqipërinë, ashtu edhe vendet e tjera fqinje, si Maqedonia e Veriut dhe Bosnja, apo Serbia dhe Mali i Zi, kur po diskutohet sërish vendimi, e bën edhe më pak optimiste situatën e hapjes së kufirit. Sipas rregullores, duhet që në 100 mijë banorë, shifrat e të prekurve në Shqipëri, të llogariten në të njëjtin nivel, me shifrat e vendeve të BE”,.

Dukshëm Shqipëria është në pozita aspak favorizueze me vendet fqinje të BE-së, sikurse edhe me dy vendet vendim-marrëse, Gjermaninë dhe Francën.

Të rikuperuar janë 2,789 persona por aktivë me COVID-19 mbeten 2,060 shqiptarë, prej të cilëve 17 aktualisht janë në gjendje kritike. Rastet në total për 1 milion banorë janë 1,737 dhe 51 të vdekur numërohen për po kaq banorë. Shqipëria ka kryer 34,477 teste në total, ose 11,981 teste për 1 milion banorë, ndërsa popullsia zyrtare e vendit tonë është 2,877,556 banorë.

Avion

Kroacia, vend i BE-së dhe me një popullsi sa Shqipëria ka 42 raste të reja dhe 1 të vdekur në 24 orët e fundit, si pasojë e kësaj sëmundjeje. Bosnja, gjithashtu vend me një popullsi të ngjashme, kë shënuar 268 raste dhe 3 të vdekur në 24 orët e fundit.

Vetëm 52 raste të reja janë shënuar në Greqi, dhe një i vdekur në 24 orët e fundit.

AVION ALLIANCE - technical and logistic services for civil ...

Gjermania ka rregjistruar 207,508 raste në total, 129 më shumë gjatë ditës së sotme, ose gati sa Shqipëria. Vetëm një i vdekur raportohet nga COVID në Gjermani në 24 orët e fundit. Por diferenca mes dy vendeve është e madhe nëse ajo logaritet për 1 milion banorë, ose 100 mijë banorë. Gjermania ka një popullsi 25 herë më të madhe se Shqipëria.

Shqiptarët, sipas këtyre ritmeve, ashtu edhe qytetarët e vendeve të tjera të Ballkanit Perëndimor do të shpresojnë që në shtator vala e pandemisë të bjerë, dhe ata të mund të rifitojnë të drejtën e lëvizjes së lirë, për në zonën Shengen, apo vende të ndryshme të BE-së.

Coronavirus : Les autorités publient de nouvelles consignes pour ...

MË TË LEXUARAT

To Top