Lajme

(Video mahnitëse) Në Korçë qenka zhvilluar një festë e rrallë dje që besohet se daton nga lashtësia: Gëzim!

Në fshatin Polenë të Korçës është organizohet një festë p agane me ma ska që banorët e quajnë “Arapet e Polenës”.

Korça – the city for a weekend trip - Elite Travel Albania

Aktiviteti u mbajt pasditen e së premtes dhe nisi me ekspozimin e maskave të punuar nga artizanë të ndryshëm. Jonida Sela specialiste e trashëgimisë kulturore tregon se kanë dokumentuar në fshat dhe histori që lidhem me këtë r it pa gan.

“Ne punuam duke bërë intervista dhe mblodhëm dëshmi të ndryshme në fshat për të bërë punime në grafikë. Duke vënë re që kishte nisur të zbehej tradita e punimeve të maskave artizanale angazhuam disa banorë të fshatit të themi mjeshtër të punimeve të këtyre m askave. U realizuan nga pole nakët me lëkurë të vërtetë kafshësh”

Banori Gjergji Minkës sqaron se kjo festë pag ane organizohet vullnetarisht ata dhe tregon sim bolikën e saj. “Arapët janë si p oli cët sot që ruanin r endin”.

MË TË LEXUARAT

To Top