Leximi

Ndodh dhe kjo! “Kosova është në zemër të Serbisë”, serbët detyrojnë nxënësit të këndojnë këngë nacionaliste

Zyra Serbe në Kosovë ka kërkuar që në shkolla nxënësve t’u mësohet këngë me motive nacionaliste serbe.

Sipas mediave serbe thuhet se ekspertët e kanë cilësuar një gjë të tillë si “rol të madh në edukimin kombëtar të të rinjve”.

Një prej mësueseve të muzikës e cila përgatiti koreografinë ka thënë se fëmijët janë të kënaqur dhe shprehin interes për këngë të tilla.

“Janë fëmijët nga Kosova dhe Metohia ata që tregojnë interes më të madh për këngë të tilla, e cila është plotësisht dhe e pritshme duke marrë parasysh rrethanat dhe kushtet e jetesës”, ka deklaruar ajo.

MË TË LEXUARAT

To Top